2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Pyragas su mėlynėmis

Prisiminkime vasarą? Aš laaaaaabai nieko prieš, kad šiuo metu būtų vasara, jei tiesą sakant man jau atsibodo žiema, noriu saulės, gero oro, šilumos, atsibodo, sniegas, drėgmė, tikiuosi tai laikina ir greitai vėl džiaugsiuosi žiema :))
O, dabar vasaros prisiminimai...Mėlynės.. žalia žolė.. šiltas oras.. šiltas vanduo.. gera kompanija.. pyragas su mėlynėmis jūsų dėmesiui :




Jums reikės :

2 kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus (cukraus kiekis be abejo priklauso nuo jūsų uogienės saldumo)
0,5 stiklinės grietinės
1,5 šaukštelio sodos
3-4 šaukštai margarino (galima naudoti sviestą)
250-300 ml mėlynių uogienės arba šaldytų mėlynių su cukrumi ( kam nepatinka mėlynės, tinka ir bet kokia kita uogienė)
~2,5 stiklinės miltų ( miltų pilti tiek, kad tešla nebūtų skysta,o taptų kietoka)
1 šaukšto vanilinio cukraus

Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti grietinę, sodą, ištirpintą margariną ir miltus. Viską suminkyti. Tešla turi būti kieta. Šiek tiek palikti tešlos, kurią galėtumėme sutarkuoti ar supjaustyti ant pyrago viršaus. O kitą dalį iškočioti skardoje, išteptoje riebalais.
Taigi, 1 tešlos sluoksnis ir ant viršaus uogienė. Tuomet antras tešlos sluoksnis ir vėl uogienė. Ir galiausiai patarkuoti (ar supjaustyti mažais gabalėliais) tešlą ir apdėti ant viršaus.
Kepkite 50 min. 180 laipsnių orkaitėje.


P.S nepadauginkite cukraus, būtinai atsižvelkite į uogienės saldumą ;)




Šiltų vasaros prisiminimų,

L.

2 komentarai: