2010 m. gruodžio 7 d., antradienis

Lazanija

 Prisipažinsiu Jums.... aš tiesiog Dievinu itališką maistą, netgi daugiau nei dievinu.. Picos,makaronai, tiramisu, irrrrrrrr lazanija galėčiau valgyti ir valgyti, tikriausia niekada neatsibostų..♥♥♥
Taigi, šiandien ir su Jumis pasidalinsiu lazanijos receptu bei nuotraukomis, kad ir kokia nevykusi fotografė bebūčiau.


Jums reikės :
250 g. lazanijos lakštų
100 g. Parmezano sūrio
150 g. Fermentinio sūrio
1 svogūnas
120 ml. grietinėlės
1
morka
450 g. Jautienos faršo (galima naudoti ir bet kokį kitą)
Prieskonių
1 indelis konservuotų pomidorų
šlakelis alyvuogių aliejaus
100 ml. daržovių sultinio
Pora skiltelių česnako

Įkaitinti keptuvę su aliejumi, į gerai įkaitintą aliejų sumesti faršą ir užberti prieskonius. Supjaustyti svogūną kubeliais ir sutarkuoti morką. Į kepamą faršą sumesti supjaustytą svogūną bei sutarkuotą morką ir suspausti česnaką. Pakepti. Pomidorus sublenderiuoti arba pertrinti trintuvu (bulvių košei gaminti), supilti grietinėlę išmaišyti. Skardą patepti sviestu dėti lakštus ir pilti gauto faršo,bei dėti tarkuoto sūrio, sluoksniuoti, paskutinis sluoksnis turi būti lakštų. Ant gautos lazanijos užpilti turimą pomidorų- grietinėlės padažą, užpilti šiek tiek sultinio, kad skardoje būtų pakankamai skysčio. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C.. Į įkaitintą orkaitę dėti kepti lazaniją ,kepti reikia apie 40-50 minučių.




Skanaus!

L.

3 komentarai:

  1. Jeigu Garfildas pamatytų lazaniją, jis pasakytų, lazanija tai - ne maistas, tai gyvenimo būdas !!!

    Norėtųsi gabalėlio dabar, miau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manu Garfildui Lazanija, tai tiesiog religija, kaip Lietuvoje antra religija krepšinis :D
    Nors galiu pasakyti, kad man ši lazanija labai labai patiko, esu pieš tai gaminusi pora, bet ši kažkokia įsimintina tiesiog :)) Labai labai rekomenduoju pabandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikes pasidaryt VEL, bet jau pagal tavo receptuka! Dievinu LAZANIJA :)

    V.

    AtsakytiPanaikinti