2010 m. gruodžio 17 d., penktadienis

Mielinės bandelės su cinamonu

Apšerkšniję mūsų žiemos –
balta balta, kur dairais.
Ilgas pasakas mažiemus seka
pirkioj vakarais.....


Šalti žiemos vakarai, aplink vien sniegas.. Norom nenorom imi dairytis kažko šilto ir jaukaus.. Kažko keliančio didelius prisiminimus.. Ir štai šauna mintis į galvą,kad man reikia iškepti mielinių bandelių su cinamonu, nes jos man primena vaikystę.. Kaip močiutė kaime pečiuje prieš šventes kepė bulkas ir bandeles pečiuje, norėčiau dabar grįžti į vaikystę,pabūti su artimaisiais ir dar kartelį paragauti tų dieviško skonio bandelių kurias kepė mano mylima močiutė.. Kaip gaila,kad jos jau nebėra.. Tačiau, aš bandau, nes kas nebando ir nemėgina, tam ir nesigauna, todėl mėginu orkaitėje iškepti skanias vaikystę primenančias bandeles..


Mielinės bandelės su cinamonu

Jums reikės :

<><>
150 g sviesto
200 g cukraus
350 ml pieno
30 g mielių
3 kiaušiniai
600 g miltų 3 šaukštai aliejaus
Žiupsnelis druskos

Įdarui:
Cinamono(pagal skonį) ~8 šaukštus.
Cukraus ~100gr.
Sviesto ~50gr.



 Į pašildytą pieną sudėkite mieles, cukrų  ir palikti keletui minučių(~10-15min). Po to suberkite miltus, druską,supilkite aliejų ir užminkykite tešlą. Baigdami minkyti, supilkite ištirpintą sviestą . Pastatykite šiltoje patalpoje 35–55 min., kad tešla pakiltų, palikdami kilti tešlą, ją būtinai uždenkite rankšluostėliu. Pasiruoškite įdarą bandelėms: ištirpinkite įdarui skirtą sviestą, į jį supilkite cukrų ir ištirpinkite, tuomet supilkite cinamoną. Paruoštą tešlą iškočiokite ~5–6 mm storio sluoksniu, paviršių patepkite gautu cinamono mišiniu ir suvyniokite vyniotinį. Vyniotinį supjaustykite 4–5 cm pločio bandelėmis ir sudėkite į skardas. Laikykite šiltoje patalpoje uždengę rankšluostėliu apie 3050 min., kad pakiltų. Kepkite 12–18 min. 200230°C temperatūroje.


 



Šiltų bei skanių vakarų!

L.






5 komentarai:

  1. Noreciau as tavo namuos gyvent! Keptum bandeles su cinamonu, pyragus. Skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, kaip tik siandien plauoju issikepti si skanumyna. Matau recepturoje yra ingridientas: kaiusiniai, o kurioje vietoje juos reikalinga sudeti? Gaminimo eigoje nenurodyta.
    Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai atsiprašau,jog nenurodžiau recepte,kiaušinius reikia dėti minkant tešlą pačioje pradžioje :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai jau norisi tu bandeliu! Is isvaizdos, jos man, Dievazi, irgi primine vaikyste! Tik turiu klausimeli... kiausinukus i tesla deti,.. kaip tai, tik geltontrini ar baltyma irgi?
    Busiu dekinga!

    AtsakytiPanaikinti