2010 m. gruodžio 7 d., antradienis

Minkšti meduoliai


Kadangi išbandyti vieną meduoliukų -sausainių receptą man neužteko- bandžiau ir antrąjį. Tik norėjosi kiek storesnių,minkštesnių, ne trapių meduolių, tad prieš Jūsų akis kaip tik tokie meduolėliai. Laukiu nesulaukiu Kalėdų, kai galėsiu juos gražiai puošti, gražiai supakuoti,užrišti kaspinėlius ir su meile dovanoti artimiems žmonėms.


 
Jums reikės :

160 g medaus
150 g cukraus
kiaušinio trynio
375 g miltų
1/2 arb. š. cinamono
1 arb. š. prieskonių meduoliams
5 g sodos
2 valg. š. Pieno
Citrinos bei apelsino žievelių
 Medų, 125 g cukraus, 3 valg. š. vandens kaitinti iki vientisos masės. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti miltus, kiaušinio trynį, likusį cukrų, cinamoną ir prieskonius. Sodą išsukt su pienu ir įmaišyti į tešlą, įtarkuoti apelsino bei citrinos žievelės. Tešlą iškočioti, išspausti norimos formos sausainius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 12-16 min. Atvėsinti.


Skanaus !

L.


3 komentarai:

  1. Skanūs minkšti meduoliai, laukiu nesulaukiu, gal ir man kokį maišelį šių meduolių, Kalėdų senis atneš dovanų :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Statyk eglutę, mokykis eilėraštukus, dainuok daineles ir gal tas gerasis Kalėdų senelis po eglute dovanų paliks Tau šių meduolių ! :))
    Šilto Kalėdų laukimo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražiai atrodo, gaila, kad užtikau po Kalėdų. Būtų puikus papuošimas. Na bet išsaugosiu kitoms šventėms!

    AtsakytiPanaikinti