2010 m. lapkričio 22 d., pirmadienis

Biscotti su džiovintais vaisiais ir riešutais

Kai norisi kažko saldaus, tačiau nepersaldaus, ne pyrago, tačiau ir ne mėsos.. Tada puikiai tinka biscotti, itališki sausainėliai, nors man tai labiau džiuvesėliai.. Pirmoji partija buvo be apelsinų, tačiau įvertinimas buvo - geriau nei "Presto", o tai man jau daug ką reiškė. Puikiai tiks pusryčiams, ar prie kavos/arbatos/sulčių dieną, ar vakare, lengvas užkandis be jokių riebalų. Kadangi pirmosios partijos neliko akimirksniu, tiesiog nė mirktelėti nespėjau, antroji buvo iš keturgubos normos. Jums pateikiu normalių gabaritų biscotti receptėlį.



Jums reikės :

2 kiaušinių
100 g. smulkaus cukraus
100 g.  migdolų
40 g. razinų
40 g. didžiūjų razinų
keletos lašų vanilės ar migdolų esencijos, galima naudoti ir apelsinų esenciją
1,5 stiklinės kvietinių miltų + rankom bei stalui pabarstyti
2 a. šaukštelių kepimo miltelių
pusės citrinos(apelsino)

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Į išplaktus kiaušinius sudėti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įlašinti mėgstamų kvapų, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės ir įspausti sulčių, lopetėle gerai viską išmaišyti, suberti  migdolus, nuplautas razinas, vėl viską permaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C. Skardą pabarstyti miltais, į pamiltuotą skardą suversti turimą tešlą, suformuoti  pailgą kepaliuką ir dėti į įkaitusią orkaitę, kepti apie 20-25 min.kol kepaliukas sutvirtės bei paviršius šiek tiek paruduos. Išimti, šiek tiek atvėsinti.
Kai šiek tiek atvės ilgu peiliu skirtu duonai pjaustyti (su dantukais) supjaustyti apie 1 cm. storio griežinėliais bei sudėti (suguldyti) atgal į skardą. Orkaitę sumažinkite iki 160 °C bei kepkite apie 15 min. Po 7 min. ištraukite biscotti iš orkaitės, apverskite ant kitos pusės bei apkepinkite kitą pusę.



Skanaus!

L.



4 komentarai:

  1. atrodo skaniai, reiks kada pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net silpna, kaip užsimaniau, o namie nieko kas numalšintų šį norą... :(
    Atrodo labai viliojančiai, būtinai prie progos išbandysiu šį receptą, ačiū!

    Asta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiti džiuvėsėliai man patinka, įtraukiu juos į favoritus, manau jei tau pavyko pavyks ir man :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitau skaitau Jūsų komentarus ir taip norėtusi kreiptis vardu ar niku, tai reikėtų tikriausia bent rašyti Anonimas nr.1 ir nr.2 :D

    Taigi :D

    Anonimas nr.1-
    Pabandykite ;) Tikrai labai skanus dalykas, ypač patiks nemėgstantiems desertų ar pyragų/tortų :) Mano mama yra visiška desertų priešė, tačiau šie džiuvėsiukai jai labai patinka, tad manau jie tiesiog negali nepatikti :D

    Asta- prieš eidama skaityti receptų, visad turėk ko skanaus šalia, nes kitaip galima ir šaldytuvą nusiaubti :D
    Bandyk receptą būūūtinai,o poto pranešk kaip gavosi ;) Labai labai prašom ;)

    Anonimas nr.2-
    Jėga, šitie džiuvesėliai pamažu užvaldo netik mano favoritų viršūnę,bet ir kitų, labai džiaugiuosi :) Beabejo pavyks, nėra čia kam nepavykti ;) Skanaus bandymo ;)

    AtsakytiPanaikinti