2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Imbieriniai sausainėliai

Kartais gyvenime taip nutinka, kad tenka atsisveikinti su mums brangiais žmonėmis,taip nutiko ir man.. Kai vieną dieną draugė tiesiog pasakė- IŠVAŽIUOJU.. Taip, ji nusprengė palikti Lietuvą ir išvažiuoti į Angliją, mokytis. O, aš sukau galvą ką galėčiau jai padovanoti išvykimo proga, ilgai svarsčiau ir niekaip negalėjau nuspręsti, nesinorėjo tiesiog kažką nupirkti ir padovanoti, norėjosi ką nors pagaminti savo rankomis, o laiko liko vis mažiau ir mažiau.. Ir staiga vieną dieną man toptelėjo mintis, juk galiu iškepti sausainėlių, juos papuošti, gražiai įpakuoti ir padovanoti. Tai ir padariau. Imbieriniai sausainėliai for G. Linkėjimai G, laukiu grįžtant labai :*


Jums reikės :

100gr. cukraus
Pokelis vanilinio cukraus

400 gr. miltų
5 šaukštų skysto medaus
1 kiaušinio
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2,5 arbatinių šaukštelių malto  imbiero
1 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 arbatinių šaukštelių cinamono

Išsukti cukrų, sviestą,medų. Į gautą masę imušti kiaušinį, išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, imbierą, maltus gvazdikėlius, išmaišyti. Dar kartelį gerai išmaišyti tešlą, galima ir rankomis. Gautą tešlą dėti į šaldytuvą bent valandai.
Atšaldytą tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, kuo ploniau iškočiosite tuo trapesni bus Jūsų sausainėliai. Iš iškočiotų tešlos lakštų pjaustyti norimos formos sausainėlius. Kepti iki 180 laipsnių C.  įkaitintoje orkaitėje 12- 15 minučių.  Išėmus iš orkaitės perkelti ant grotelių ir ataušinti.

Sausainėlius puošiau "Maximoje" pirktais konditeriniais dažais, jie buvo jau paruošti rašymui.


Skanaus!

L.

3 komentarai: