2010 m. lapkričio 19 d., penktadienis

Varškės pyragas arba "Angelėlio ašarytės"

Ilgai skaičiau apie pyragą "Angelėlio ašarytės" , dvejojau kepti ar ne, kadangi tikrai bijojau sužinoti, kad mano angelėlis lūdnas. Tačiau vardan dieviško pyrago skonio ryžausi. Kaip rekomenduojama vėsinau pyragą per naktį orkaitėje, kad pasirodytų (arba ne) ašarytės. Tačiau ryte radau vos pora lašelių, tokių mažučių, menkučių, ir net nežinau džiaugtis reikia,kad mano angelas laimingas ar liūdėti,kad nepamačiau tų gražių lašelių. Receptas rastas http://www.tangosuhelena.blogspot.com/





Jums reikės :

Pagrindas:1,5 stiklinė miltų
2 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis


Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį


Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros


Eiga:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingridientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vėsti orkaitėje.

Pyragas gaunasi tikrai labai skanus. Rekomenduoju kiekvienam, tik galbūt antrą kartą kepdama į pagrindą dėčiau riešutų.

Ašarytės


Skanaus !
L.

7 komentarai:

  1. Įspūdingas receptas, gražus pavadinimas, o dėl ašarėlių nepergyvenk, gyvenimas nėra rožėm klotas, tai dar teks pačiai ne vieną kart gerai išsižliumbt į pagalvę, aišku, jeigu šalia turi tokio skonio pyrago tai verki tik iš laimės, kad jis gavosi ......

    AtsakytiPanaikinti
  2. o jis dregnas gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš nebent degustatore pabūčiau, nes bijau, kad mano angeliukas verktų... nenoriu pamatyt :)
    Ir atrodo laaabai skaniai, šaunuolė, taip ir toliau!

    Asta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už komentarus :)
    Pavadinimas man taip pat labai patiko , džiaugiuosi, kad ir skonis nenuvylė :)

    Ar gaunasi drėgnas ? - Gaunasi tikria ne sausas, tačiau ir ne šlapias, sakyčiau toks vidutinis. :)

    L.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, aš taip pat labai bijojau, kad mano angelėlis verks labai stipriai, tačiau nugalėjau baimes, dėl dieviško skonio ir smalsumo pamatyti.
    Ačiū ! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. atrodo skaniai :) gabaleli prie arbatos suvalgyciau siandien drasiai! o gal net 2 pries darbo dienos pabaiga!!!

    AtsakytiPanaikinti