Kadangi rudeniais pas mane obuolių perteklius, tad beveik kasdien yra kepami obuolių pyragai, vieni lengvesni kiti mandresni, tačiau visi susivalgo vienodai greitai. Ir pasigamina tikrai labai greitai, nereikalauja daug įmantrių produktų.
Jums reikės :
6 vidutinio dydžio obuolių
200 gramų sviesto (tinka ir kepimo margarinas)
250 gr. cukraus
1 maišelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
Apie 400 gr miltų
1 pokelio kepimo miltelių
Cinamono
Cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklytes, obuolius supjaustykite griežinėliais, užpilkite puse kiekio cukraus ir cinamonu. Ištirpinkite sviestą. Ištirpintą sviestą pilkite ant likusios dalies cukraus sumaišytos su vaniliniu cukrumi. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, išplakite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Gautą tešlą pilame į skardą, pasilikdami truputėli tešlos viršui apdengti ( skardą galite iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu, priklauso nuo skardos), ant tešlos dėliojame obuolius, išsiskyrusias obuolių sultis pilame ant jau išdėliotų obuolių. Iš likusios tešlos bandome padaryti tinklelį ar bent kažką panašaus į jį. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Išėmus pyragą iš orkaitės pabarstome jį cukraus pudra bei cinamonu. Pjautome pravėsusį.
Skanaus !
L.
Butinai pabandysiu pasidaryti!
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas pavaišinti netikėtai užkluptiems svečiams!!!
AtsakytiPanaikintiTaip, tai tikrai puikus pyragas netikėtai užklupusiems svečiams !
AtsakytiPanaikintiSėkmingo bandymo !
L. :)
svarbiause daug laiko nereikia ir produktu ir labai skanus
AtsakytiPanaikintilabai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti