2010 m. lapkričio 13 d., šeštadienis

Pomidorų sriuba

Kartais grįžus po dienos darbų visia nesinori sočios vakarienės, tačiau norisi kažko šilto ir gardaus. Tokiems vakarams puikiai tinka tiršta pomidorinė sriuba. Ji šilta, labai skani ir nėra sunkus maistas.

Jums reikės :

1 nulupto ir smulkiai supjaustyto svogūno
1 nuluptos ir smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
1 nuskustos bei gabalėliais supjaustytos morkos
10 šaukštų grietinėlės (geriau (skaniau) tirštesnės)
1 arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto
2 kiaušinių trynių
1 kg pomidorų ( geriau kuo labiau prinokę)
Prieskonių
Šviežių bazilikų (nebūtinai)
Vištienos  kaulo (nuo krūtinėlės)
Šaukštelio alyvuogių aliejaus
Prieskonių ( universalių, itališkų žolelių prieskonių mišinio, džiovintų bazilikų)


Į didelį puodą sudėkite svogūną, česnaką, morką, vištienos kaulą, bazilikus(nebūtinai), prieskonius ir pavirkite 20 minučių ant nedidelės ugnies pamaišydami. Kol verda sultinys į dubenėlį supilkite grietinėlę ir įmuškite kiaušinių trynius, išplakite ir padėkite į šalį. Sultiniui vis dar verdant  pasiruoškite pomidorus : sudėkite juos į kiaurasamtį ir nuplikykite dideliu kiekiu karšto vandens, nuplikius nupilkite šaltu vandeniu, tada nulupkite odelę, o pačius pomidorus stambiai supjaustykite. Kol paruošite pomidorus sultinys jau turėtų būti išviręs, išimkite vištienos kaulą iš jo. Į turimą sultinį sumeskite jau supjaustytus pomidorus ir pavirkite apie 20 minučių. Pomidorams pavirus sultinyje, gautą sriubą pertrinkite blenderiu ( rankiniu maišytuvu), būkite atsargūs, sriuba tikrai karšta. Pertrintą sriubą dar šiektiek pavirkite, pabarstykite šviežiai maltais  juodaisiais pipirais.
Prieš patiekiant sriubą į ją supilkite grietinėlės mišinį, nebeužvirkite, nes kiaušinių tryniai gali sukepti.
Sriubą patarčiau valgyti su šviežia traškančia duona.

Skanaus!

L.

7 komentarai:

  1. laaaaabai skanu :) V.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai netelpu į savo mėgstamą suknelę, kelias dienas valgau šią sriubą, nereikalingi riebalai ištirpsta, o aš atrodau pasakiškai :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. o galima pagaminti taip, kad butu be putu? nes kaip atrodo kaip seiles, kurios taskesi begaminant. e

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, kad ši sriuba lieknina tikria nežinojau, tačiau galbūt kadanors ir pati išbandysiu tokią dietą. Ačiū,už komentarą :)

    Putos, atsiranda plankant, nuo plakimo, taigi neplakant sriubytės nebūtų ir putų. Tačiau išplakus galima ir nugraibyti jas, čia jau kaip kam labiau patinka :)

    L.

    AtsakytiPanaikinti